SF MARKET STREET HIGH-RISE

Dynamic, updated materials and a new plan transformed a lifeless city condo into a light-filled urban oasis, reminiscent of the client’s beloved weekend retreat previously designed by CHENG Design. The simplified, more open layout provides a welcoming backdrop for the client’s art collection while tiled walls, concrete surfaces, and custom bamboo cabinetry and paneling create personality and warmth. The kitchen features a bold, rouge concrete countertop, an elliptical concrete and bamboo prep island, and a built-in eating area that showcases the home’s ultimate, kinetic art installation—the stunning downtown San Francisco view.

The sculptural concrete island and sink/food prep peninsula were custom designed and fabricated by CHENG Design’s Geocrete Shop.


 

Project Scope: Transform a spec condo into an airy, light-filled backdrop for artful living
Location: San Francisco, CA

PROJECT ARTICLES + AWARDS

2010
Master Design Awards, Qualified Remodeler Magazine
Finalist: Kitchens